Informatie over MóN
Món is Catalaans voor “wereld” en verwijst naar de verschillende werelden die harmonieus samenkomen in de Antwerpse havenwijk.
Món vond onderdak in een gebouw uit 1685 met uitzicht op het Mas, het Bonapartedok en ‘t Eilandje. Het werd volledig gerestaureerd met behoud van historische elementen zoals de eeuwenoude zware draagstructuur - die vooral ‘s avonds helemaal tot leven komt door de exquise verlichting - en opvallende gekaleide buitenmuren.
Centraal in de open keuken staat een Josper houtskooloven uit Catalonië. Deze combineert alle goede eigenschappen van een grill en barbecue. De temperatuur, die kan oplopen tot wel 480°C, zorgt voor een unieke textuur en sappige gegrilde producten.
Limousin rundvlees van eigen kweek staat centraal op de kaart. Entrecôte, ossenhaas, steak en hamburger worden allemaal in de Josper oven bereid. Maar de kaart van Món wil ook verrassen. Zo is er stoofvlees met Triple d’Anvers, carpaccio en steak tartaar van Limousin en in eigen atelier worden originele verse worsten gemaakt met onder meer venkel en met pistachenoten en boschampignons.
Beleef de sfeer en keuken van Món.
Like ons op Facebook
Volg ons op Instagram